Ορθοπεδικός Χειρουργός στην Αθήνα; Μάθε πως θα τον βρεις!

Τα ορθοπεδικά προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν αφόρητους πόνους, γι’ αυτό και όποιος υποφέρει από αυτά εννοείται ότι κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλαχτεί. Τα προβλήματα αυτά εκδηλώνονται συνήθως με πόνο στη μέση και τα γόνατα και συχνά δεν έχουν ηλικία.

Μπορεί να θεωρούμε ότι τα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα ορθοπεδικής φύσης αλλά πλέον εμφανίζονται συχνά και σε άτομα νεότερης ηλικίας. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της καθιστικής ζωής όσο και λόγο της ταλαιπωρίας των μυών και των οστών από γυμναστική και άθληση χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία και προθέρμανση.

oi-kalyteroi-orthopedikoi-xeirourgoi-stin-ellada-mini-odigos

Στις περισσότερες περιπτώσεις η λύση που προκρίνεται για την αποκατάσταση των ορθοπεδικών προβλημάτων δεν είναι άλλη από το χειρουργείο. Μπορεί ένα ορθοπεδικό να μην αποτελεί – στη πλειοψηφία των περιπτώσεων – «ζήτημα ζωής και θανάτου», ωστόσο δεν παύει να είναι ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο το οποίο θα αλλάξει σημαντικά την ζωή του ασθενή. Όπως με κάθε επέμβαση λοιπόν, εννοείται ότι θα πρέπει να βρεθεί ο καταλληλότερος και πιο καταρτισμένος γιατρός προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια.

Το να βρει όμως κάποιον έναν ορθοπεδικό χειρουργό σε μία μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα δεν είναι και τόσο απλό, κυρίως λόγω του μεγάλου πλήθους επιλογών. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο γιατρό για σας στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Μιλήστε με άτομα που έχουν κάνει επέμβαση τέτοιου τύπου

Δυστυχώς, τα ορθοπεδικά προβλήματα είναι πλέον πολύ συχνά, όπως είπαμε άλλωστε και παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε κάποιον που να έχει ήδη απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό ή γιατρούς και να έχει σχηματίσει μία εντύπωση. Εννοείται ότι είναι ακόμη καλύτερο να γνωρίζετε κάποιο άτομο που να έχει ήδη κάνει μία τέτοια επέμβαση.

Αν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε την έρευνα σας από κάπου, μπορείτε απλά να ρωτήσετε γνωστούς και συγγενείς που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία τέτοια προβλήματα σε ποιους γιατρούς απευθύνθηκαν και αν και κατά πόσο έμειναν ικανοποιημένοι. Να τονίσουμε ότι αυτές οι συστάσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται σαν δεσμευτικές αλλά σαν σημεία αφετηρίας για περαιτέρω έρευνα.

Έρευνα στο διαδίκτυο

Είναι αλήθεια ότι στο internet μπορούμε να βρούμε τα πάντα και οι ορθοπεδικοί δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Μπορείτε να ψάξετε χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας search engine – όπως για παράδειγμα τη Google – απλά θα χρειαστεί να κάνετε λίγο πιο ειδική την αναζήτηση σας. Θα πρέπει για παράδειγμα να ψάξετε με τον όρο ορθοπεδικός χειρουργός Αθήνα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να συμπεριλάβετε και το πρόβλημα σας (για παράδειγμα «πόνος στο γόνατο») και την περιοχή στην οποία μένετε ή στις οποίες μπορείτε εύκολα να μεταβείτε για να κάνετε εξετάσεις και την επέμβαση.

Εννοείται ότι κάθε γιατρός που σέβεται τον εαυτό του έχει ένα site ή έστω κάποια διαδικτυακή παρουσία. Για παράδειγμα, στο site που διατηρεί ο ορθοπεδικός χειρουργός Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εμπειρία του, τις επεμβάσεις που μπορεί να αναλάβει και φυσικά τον εξοπλισμό που έχει στο ιατρείο του.

Έρευνα και στα κοινωνικά δίκτυα

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα περίφημα social media για να βρείτε γιατρό για την επέμβαση σας. Οι περισσότεροι γιατροί έχουν και κάποιο λογαριασμό στο Facebook ή άλλα δίκτυα στον οποίο και ανεβάζουν υλικό (video, άρθρα κλπ) το οποίο δεν ανεβάζουν στο site τους. Αν λοιπόν μετά από την έρευνα σας στο διαδίκτυο σας κέντρισε το ενδιαφέρον κάποιος γιατρός, καλό θα ήταν να τον ψάξετε και στα social media για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Με την έρευνα σας είναι πολύ πιθανό να βρείτε και αναφορές στο όνομα του γιατρού που σας ενδιαφέρει οι οποίες έχουν γίνει είτε από πρώην ασθενείς είτε από συναδέλφους του. Εννοείται ότι αυτές οι αναφορές είναι ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για την αναζήτηση του κατάλληλου γιατρού για σας.